Monday, October 17, 2011

Words That Matter - A Little Book of Life LesSons

My first book review setelah sekian lama berdaftar nak jadi penulis.maaf atas ketidaksempatan.



I've lived my life by quotations and saying - Oprah Winfrey

Buku ni bukanlah buku cerita atau novel. Just compilation of thousands quotes or words yang dikumpul oleh si Editor The Oprah Magazine. 

why i love this books? sebab I love quotes. yes, seriusly, sejak sejak ni suka Quote. so bila my friend offer kan buku ni untuk dipinjam. terus saya ambil. :) 

buku ni penuh dengan kata kata, ucapan or petikan dari pelbagai jenis manusia di dunia ni
buku ni dibahagikan pelbagai kategori untuk himpunan quotes ni.

kata kata from pelakon, novelist, author, writer, teacher, journalist dan macam macam jenis orang lah. :)

so, sedikit sebanyak quote yang ada dalam buku ni. there are too-too many quote that could inspire me. so saya share sikit sikit la. kalo nak tau lagi, sila baca buku ni tau

"As long as we dare to dream and don't get in the way of ourselves, anything is possible- there's truly no end to where our dreams can take us" - Hilary Swank, actress

"One of the secrets of a happy life is continuous small treats"- Iris Murdoch, novelist

"There may be times in a girl's life when it's better to be boyless but there's  no need to be joyless. or toyless" - Cindy Chupack, author

"You become what you believe- not what you wish or want, but what you are truly believe" - Oprah

"Man's main task is to give birth to himself"- Erich Fromm, social psychologist

sangat banyak quote quote yang best. :) 




2 comments:

Anonymous said...

Menarik..menarik....ada termasuk quotes dari aku tak??

"Kalau hati dah suka,orang tu separuh orang separuh beruang pun suka jugak.."-fndrocka

Nadya said...

Sambung dari quotes kat atas "tambah² kalau orang tu berwang"

andrea hirata

Flickr

Footer Widgetized Areas

Random Post

Media News

Advertisement

About Canvas

LIke Us

Some More Post

Recent Comments

Pages

More Post

Random Post

Google+ Followers

Powered by Blogger.

Recent Articles

News

Famous Posts

Video

Technology