Friday, November 25, 2011

KITAB TERFAKTAB #1. GENG TERFAKTAB


"buku rujukan cinta yang paling tidak skema" mohd jayzuan.

kitab terfaktab tulisan penulis-penulis BLOG TERFAKTAB

kitab setebal 113 muka surat ni memaparkan 18 kisah hasil nukilan oleh beberapa orang penulis.

definisi cinta infiniti. memang kau tak boleh cari definisi paling tepat cinta untuk letak dalam wiki tapi paling kurang kau dapat hint la macam mana nak menginfiniti kan rasa cinta kau tu and apa cinta infiniti kau sebenarnya. baik budak2 terfaktab ni tolong ceritakan.

cara penulisan setiap cerita tu campur-campur. dah penulis pun campur-campur maka kiranya gaya pun campur-campur. tapi topik ceritanya adalah tentang cinta. ada yang mudah je nak sampai. ade jugak yang agak jauh perjalanan. banyak jugak lah tips yang kau boleh belajar. macam mana kau nak berdepan dengan benda berkaitan dengan cinta ni. pasal long distance relationship, pasal kahwin mak bapak cari.

aku paling layan tribute to elly. oleh cobnobbler. kisah benar. apa pun al fatihah buat elly.nak tahu lagi terperinci kau baca awek chuck taylor pulak.

then cerita amoi 1 thing 2 do 3 word 4 you.. i love u... memang kena dah dengan aku. aku try buat. apa amoi buat. sebijik jawapan dia lebih kurang la.

banyak lagi cerita menarik. ouh ya penulis saja. memang  superb.

yang lain pun aku rasa semua boleh merangsang semangat pembacaan aku. untuk buku pertama ni. well done. and aku suggest buku akan datang buat lagi tebal oke kot.. and aku suka ade kartun-kartun tu.. oke aku memang penyokong industri buku independent macam ni.. good job!!

ouh ya lupa.. ada jugak terselit quotes kat dalam setiap penulisan. boleh la kot guna nak try or pujuk or usha someone. jangan buat kat semua orang hilang magik nanti.

"it's normal to fall in love with somebody. but understand that it's a part of life, to learn that you don't always get the things that you want and the people that you want."


p/s: buku ni lama dah ade and habis baca tapi akak senior sebelah bilik and yang sebelah bilik dia and sebelah kepada sebelah bilik dia pinjam rotate tu yang lambat sikit nak update. well ya aku exam ari tu ho3. aku sebenar nak cakap buku ni bagus tu ramai nak pinjam.. =)

2 comments:

Aqram said...

terima kasih atas reviewnya ya!

keep love! :)

gadis NOTA pelekat said...

kasih diterima.. =)

andrea hirata

Flickr

Footer Widgetized Areas

Random Post

Media News

Advertisement

About Canvas

LIke Us

Some More Post

Recent Comments

Pages

More Post

Random Post

Google+ Followers

Powered by Blogger.

Recent Articles

News

Famous Posts

Video

Technology