Sunday, September 4, 2011

The Choice - Nicholas Spark

1. The Choice, sebuah cerita yang ringkas dan ringan dengan muka surat : 272. Kalau baca relax-relax, 5 hari boleh habis.

2. Mengekalkan trademark Nicholas Spark di mana jalan ceritanya bergerak perlahan kemudian akan ada twist yang cukup menyentuh jiwa. Ada moments yang aku cukup dag-dig-dug di dalam dada

3. Memandangkan cerita ini ringkas, aku tak nak cerita banyak kat sini sebab takut nanti sampai habis pulak aku cerita. Ceritanya bermula apabila Travis Parker jatuh hati pada jiran baru dia Gabby, yakni kekasih orang.

4. Walaupun cover depan gambar anjing kat laman rumah, sebenarnya takde mengena dengan anjing sangat pun. Ini kisah tentang cinta,perkahwinan dan kekeluargaan.

5. Ada babak-babak romantis yang biasa dan sedikit klise, yang dah boleh agak turutan gerak geri watak.

6. "How far should a person go in the name of love?" Soalan ni ditanya semasa jatuh hati pada seseorang, semasa dah berkahwin dan yang paling mencabar adalah semasa menghadapi saat sukar.

"Tak mudah..tak susah..terserah atas pilihan"- kata Meet Uncle Hussein.

Published with Blogger-droid v1.7.4

7 comments:

little ain said...

dah bace! :)

nicholas sparks has always been my favorite :)

p/s : thank u for visitin' ;)

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

nicholas gate saja yang gua tau...salam raya

Miss Ayda said...

okay, skrg ni aku pulak jeles tgk harga kt novel tuh. argh benci!

fndrocka said...

ni HARDCOVER ni Ayda..jgn memain..

Izzaty Ishak said...

Waaah macam best ni! Kenapa nama dia tak Travis Barker je. Ahahahaha :D

Miss Ayda said...

xpe nanti aku lak borong kt sana baru ko tau baru ko tau haha. sejak 2 menjak ko duk post psl novel Nicholas Spark ni, aku pn mcm berminat nk baca wlpn genre agak gelimat sket haha

fnd said...

kau kan memang gelimat

andrea hirata

Flickr

Footer Widgetized Areas

Random Post

Media News

Advertisement

About Canvas

LIke Us

Some More Post

Recent Comments

Pages

More Post

Random Post

Google+ Followers

Powered by Blogger.

Recent Articles

News

Famous Posts

Video

Technology